woensdag 5 november 2008

november

maandpuntje rond de uil en de schildpad, voorgesteld door onze klas.


bezoek aan het kerkhof van Moorslede
Hier komt het dan: het eerste verslagje op onze eigen blog!
Na de herfstvakantie gingen we van start met een nieuw WO-thema: mmm...melk.
We begonnen met de bron van de melk, namelijk de koe. Zo ontdekten we dat de melk van de koe eigenlijk bestemd is voor haar kalf, net zoals de moedermelk voor mensenbaby's. We trokken naar de weide om een koe van dichtbij te bestuderen maar helaas stonden de koeien aan de verste kant en hadden geen interesse in ons.
Samen met een klasgenoot zochten we op internet en in boeken een antwoord op vragen als: wat eet de koe, wat is een herkauwer... Dat was nog niet zo gemakkelijk en sommige verslagjes naderhand waren wel erg kort. Maar geen nood, alles moet geleerd worden en we zullen deze oefening zeker nog herhalen met andere onderwerpen.
In de wiskundelessen bogen we ons over het duizendveld en de getallenlijn tot 1000. We leerden naast de kilogram nu ook de halve kilogram gebruiken bij het wegen.
In de taallessen leerden we een duidelijke beschrijving geven en deden we woordenschat rond winkelen op.
Godsdienst stond in het teken van Allerzielen: we vertelden over dierbare overledenen en bezochten het kerkhof met bijzondere aandacht voor het collumbarium en de strooiweide.
We waren ook uitverkoren om met onze klas het maandpuntje voor de hele school voor te stellen en speelden daarvoor een klein toneeltje.
En wist je dat
- Hanne denkt dat Viktor misschien wel heilig zou kunnen worden maar Viktor dit niet zo ziet zitten
- Bastiaan heel goed een herkauwende koe kan nadoen
- Sharon en Bernard de klas heel mooi geveegd hebben
- sommige kinderen ervan overtuigd waren dat koeien een luier hebben...

Geen opmerkingen: