woensdag 9 september 2009

droevig nieuws

Maandag moesten we in de klas onvoorstelbaar droevig nieuws melden: de mama van Johannes, Willem en Marie en de tante van Simon, Lucas en Tine was gestorven. We zaten samen in de kring om erover te praten en naar elkaar te luisteren. Simon bracht een mooie foto mee van zijn tante die we in een kadertje in ons godsdiensthoekje plaatsten.
In de loop van de week maakten alle kinderen een tekening van de hemel. Iedereen stelde zich op zijn eigen manier een mooie plaats voor waar onze ziel na de dood naartoe gaat. Met de tekeningen maakten we een boekje voor Johannes, Willem, Marie en hun papa.

Op vrijdag gingen we met de hele school naar de kerk voor de startviering van het schooljaar 2009-2010. Er werden kussens naar voor gebracht als symbool voor waarden waarmee we het voor elkaar beter en zachter kunnen maken: het kussen van geborgenheid, het kussen van team-spirit, het kussen van fair-play en het kussen van troost. Elke klas kreeg ook een steen met de naam van Karolien, als blijvende herinnering. Daarnaast zegende de priester ook een schaal met kleine stenen die later symbooltjes kunnen worden van dierbare overledenen van kinderen uit onze klas.

Geen opmerkingen: