vrijdag 23 oktober 2009

Droomfabriek

Deze week gingen we aan de slag rond het project de droomfabriek. In het 4e leerjaar zochten we allerlei informatie over West-Vlaanderen. Zo leerden we opzoeken in de atlas en surften we op allerlei sites om te weten te komen welke bedrijven en ondernemingen in West-Vlaanderen belangrijk zijn. We mochten ook het wapenschild van West-Vlaanderen schilderen.We leerden daarbij de heraldische symbolen kennen zoals torens, lelies, leeuwen, hoorns en kruisen; en ook de heraldische benaming voor de kleuren: keel, lazuur, sinopel, sabel, or en argent. Op de achterkant van ons schild mochten we een eigen wapenschild ontwerpen.

Op donderdag speelden we het grote zegswijzenspel. We moesten telkens het juiste spreekwoord vinden bij de uitleg.
In elke zegswijze ontbrak echter een woord. We zochten zo snel mogelijk het passende woordkaartje tussen de borden en de bekers, want enkel de eerste drie groepjes die het vonden, mochten het opkleven. De anderen konden het woord nog erbij schrijven en zo een half punt verdienen.
Na een spannende strijd kwam het groepje van Gilles, Jerke en Ezra als winnaars uit de bus. Gelukkig kreeg iedereen een snoepje als beloning voor de inzet.
De week werd afgesloten met een tocht door alle klassen om eens rond te neuzen waar de andere klassen rond gewerkt hadden. We hadden ook onze droom over een eigen onderneming op een wolkje geschreven dat we aan een ballon de lucht instuurden. Kan je het lezen? Wij zijn van plan om in de 2e projectweek later op het jaar een café te openen!
Het was ook nog dag van de jeugdbeweging. Je ziet onze KSA-jongens en VKSJ-meisjes in uniform. ZE vertelden dat ze graag naar de jeugdbeweging gingen om samen spelletjes te doen, lekker vuil te worden, even geen bezorgde ouders rond zich te hebben en op kamp te gaan.
Aangezien het fototoestel per ongeluk op camera stond, werden de foto's superkorte filmpjes.

Geen opmerkingen: