vrijdag 30 oktober 2009

gymnastiek voor hersenen en spieren

Bijna elke donderdag brengen wij een uurtje door in de computerklas. We kunnen al vlot de computer opstarten en google of ambrasoft op ons scherm laten verschijnen.Hier zie je ons geconcentreerd aan het werk.
Het eerste half uur besteden we meestal aan opzoekwerk rond ons WO-thema. Dit keer bereidden we ons reeds voor op de lessenreeks over België die na de vakantie start. Wesley heeft een duidelijke kaart van ons land gevonden.
Tussen de wirwar van sites iets zoeken dat interessant en voor kinderen bruikbaar is, was in het begin heel moeilijk. Nu herkennen we al sneller wat voor ons iets oplevert. Elien zoekt bij Wikipedia alles over de Belgische staat.
Het 2e half uurtje oefenen we op ambrasoft. Rekensommen, geldrekenen of zoals vandaag kloklezen. Wie het goed doet, verdient sleutels en kan punten verdienen om een spelletje te spelen.
Naast de hersenen, moeten ook onze spieren soepel gehouden worden. Hier doen we voorbereidende oefeningen voor handenstand.
Hop met de beentjes!
Louis in actie, geholpen door Yentl, Simon en juf Marianne!!!
En dit is Elias die zo recht als een kaarsje tussen Indra en Gilles prijkt.
Wat was er nog meer actueel? We vierden de eerste verjaardag na klaspop Ukkie, namelijk Elien Verstichel. We zongen ons liedje van hé vrienden er is er één jarig, deden high five en smulden van een lekkere tractatie. We oefenden op het zoeken van onderwerp en persoonsvorm en we berekenden breuken. We zongen het traditionele Sint-Maartenslied en enkele nieuwe in voorbereiding op 11 november. We speelden zakdoekje leggen en luisterden verder naar de spannende uren van Harry Potter. De rapportjes werden uitgedeeld en heel vaak mocht juf een grote pluim uitdelen voor de geleverde inspanningen.We namen ook afscheid van Jolien. Omdat ze nu in Passendale woont, zal ze na de vakantie daar naar school gaan. We wensen haar het allerbeste.
Groetjes en een prachtige herfstvakantie.
Juf Nele

Geen opmerkingen: