vrijdag 27 november 2009

oortjes open

Deze week moesten de oortjes echt wel goed open want er kwam weer heel wat nieuwe leerstof op ons af. Het moeilijkste was het leren schrijven van werkwoorden. Dit doen we met behulp van het werkwoordschema. Het afsluitende dictee toonde aan dat we goed hadden opgelet!
Maar ook voor de muzische lessen moesten de oren open want we leren over instrumenten. Eerst probeerden we muziek te maken met ons lichaam en leerden we enkele belangrijke instrumentengroepen kennen. Daarna experimenteerden we met echte instrumenten.
Hier zie je Linde op de metallofoon.
En hier Aria met twee schuifplankjes. In de computerklas surften we naar www.instrumentenweb.com waar we met een opdrachtenblad en koptelefoon allerlei instrumenten konden opzoeken en beluisteren. Leuk hoor!
Donderdag vonden we op de speelplaats de kapotte staf van Sinterklaas. Een onhandige Zwarte Piet had hem van het dak laten vallen. Elke klas doet nu zijn best om de mooiste vervangstaf te maken. Hier knipt Anton een mooie gouden krul uit. We boetseerden ook Zwarte Pietjes en bestempelden een dak en we zongen van "zie ik de grote stoomboot varen..."
We hadden ook een beetje feest. Een tijdje geleden was Elien Verstichel jarig. Ze mocht met Ukkie in de kring terwijl wij zongen "Hé vrienden, hé vrienden, luister eens naar mij, er is er één jarig dat vieren wij!"
En op vrijdag was Gilles aan de beurt. Hij vond het superleuk om samen met Ukkie lekkere popcorn uit te delen.
Hier zie je nog eens de hele bende. Langs deze weg willen we ook eens de groetjes doen aan Elien Vanlerberghe die al een tijdje ziek is. We wensen haar snelle beterschap!
Verder hoop ik dat het wat wil lukken met de herhaling. Wie iets niet begrijpt, mag altijd een vraag opschrijven zodat we het in de klas nog eens kunnen uitleggen. Denk ook eens aan Strotje tijdens het studeren, misschien komen zijn tips van pas!
Groetjes van juf Nele

Geen opmerkingen: