vrijdag 8 januari 2010

Gelukkig Nieuwjaar!

Eerst en vooral beste wensen voor een gezond, gezellig en zonnig jaar 2010. Het opstaan ging bij velen niet zo vlotjes maandagmorgen maar eens in de klas waren we er snel weer helemaal bij.
We gingen van start met een klasgenootje minder want Wesley zit niet meer bij ons op school. We wensen hem het beste in zijn nieuwe school.
In de WO-lessen leren we over het verloop van de tijd en wie kan ons daarbij beter helpen dan onze grootouders? Daarom mogen ze eens komen kijken en vergelijken met de tijd van toen. We typten een uitnodiging op de computer en elk kind mocht zijn eigen uitnodiging afdrukken. Die briefjes werden op een mooi kaartje gekleefd en moeten nu nog verstuurd worden. Daarom leerden we ook hoe je een brief correct adresseert en waarom we een postzegel moeten plakken. Ter illustratie bracht Anton zijn mooie postzegelverzameling mee die door de andere kinderen met belangstelling bekeken werd.
Dinsdag was het alweer een beetje feest. Juf had een driekoningencake gebakken met 3 smarties erin. (bij gebrek aan de traditionele bonen.) Voorzichtig knabbelen dus...
Ezra, Gilles en Camille werden de drie koningen. Ze kregen een mooie kroon en mochten die dag een beetje de baas spelen door de volgorde van de lessen te bepalen. Jammer dat het maar een halve dag was!
In de ban van het winterse weer mochten we allerlei situaties uitbeelden die te maken hadden met sneeuw, ijs en storm maar ook met de solden. Hier zie je Yentl die een winkelende mama uitbeeldt.
Helaas waren daarna de batterijen van het fototoestel leeg zodat er deze week slechts 4 foto's zijn. Volgende week poseren we dan in onze outfit uit de tijd van toen. Maar die foto's zullen we nog even geheim houden.
Veel groeten van juf Nele

Geen opmerkingen: