vrijdag 26 februari 2010

de voedingsdriehoek

Op donderdag mochten we kokkerellen met de gekochte producten. Hoe pak je zoiets aan? Het vroeg heel wat organisatie (wie doet wat, waar en hoe?) en handigheid van de kinderen!











Het groepje van Linde kookte pasta voor een pastasalade.

Hier zie je enkele chefkoks aan het werk: gebakken aardappeltjes met spek in de pan.


De resultaten waren schitterend: bontgekleurde toastjes,
met zelfs een glaasje champagne. Anton kon bijna niet wachten om de fle te ontkurken.
Grappige en smakelijke autootjes,
een heerlijke pastasalade,
en een driegangen-menu met aardappeltjes met spek, gegarneerd met peterselie en kaas, toastjes met sla, worst en wortels en een paaseitje als dessert.
We mochten ons bedienen van dit heerlijke buffet.




Gilles lust eigenlijk geen paprika maar eet toch een bonte beschuit uit respect voor het werk van de klasgenoten...
Vrijdag was het weer schillen geblazen want met onze klas verzorgden we het fruitkwartier van de eerste kleuterklas.
Echt dun schillen was nog moeilijk... maar we deden ons best.


Voor de kleine kleuters was het een heel evenement dat ze mee de trap op mochten naar de klas van de grote kinderen.

Daar werden ze geholpen om allerlei fruit te proeven. Groot en klein konden samen smullen van de gezonde lekkernijen.





Kleine Willem was kampioen fruit-eter.


Het was een leuke belevenis voor beide partijen en juf Nele was heel trots op de vierdeklassers die zo goed voor de kleuters zorgden. We sloten de week af met een foto van de indrukwekkende raket die Michiel en Anton tijdens het hoekenwerk construeerden. Volgende week smullen we verder.

Geen opmerkingen: