vrijdag 5 maart 2010

gezond en fit!

We begonnen de week met een aantal voedingsproefjes. Zo deden we de zetmeeltest, de vettest, de eiwittest en de suikertest.
We ontdekten dat er in chocomelk en fruitsap heel veel suiker zit. Niets boven water dus...
We speelden ook het grote voedingsspel met de hele klas.

Daarbij moesten we gooien met de dobbelsteen,
denkvragen oplossen,
maar ook heel wat fit-opdrachten uitvoeren.
Dat was niet altijd gemakkelijk...

en soms knap lastig!
Het groepje van Liesbeth, Camille, Anton en Indra verzamelde de meeste punten. Goed gedaan!
In de knutselles kozen we een prentje van voedsel en werkten dat uit naar thema, vorm of kleur, net zoals beroemde kunstenaars. Daarvoor bestudeerden we vooraf enkele schilderijen.


We sloten het thema voeding af met een gezond ontbijt. Iedereen droeg zijn steentje bij zodat we niets te kort hadden Dank je wel aan ouders en kinderen om er mee voor te zorgen dat we konden aanschuiven aan een mooi buffet.
Het zelfgebakken brood zit vol goede voedingsstoffen.


Smakelijk!
De melk kende veel succes, we voelden onze beenderen bijna groeien.
Anton was gek op de tante van Sterre, namelijk "tante Eliane."
Zo zouden we de dag wel altijd willen beginnen, gezellig samen ontbijten...Vrijdagnamiddag waren we door het eerste leerjaar uitgenodigd om hun toneeltjes te bekijken.
Zo zagen we de broer van Sterre en de broer van Simon eens aan het werk. Ze deden het heel goed en we gaven ze een groot applaus.

Tensloote poseerden we nog bij onze Harley Bunderson, gemaakt door meester Geert, juf Sybille en haar man en de papa van Marith en Myrthe. Ze werkten de voorbije week tot in de late uurtjes maar het resultaat mag er zijn.
De leerlingen van het 6e schilderden alles mooi en versierden de zijkant met zelfgezaagde motorfietsen.
En welke nieuwe leerling zit daar in de achterbak?
Komen jullie zondag ook supporteren? Meester Geert en juf Elke verdedigen onze eer namelijk in de zeepkistenrace van de KSA. Breng maar toeters en bellen mee!
Nog een kleine oproep: voor donderdag hebben we nog één auto te kort die ons om 14.15 uur van Slyps terug naar school brengt. Misschien is er nog een opa of oma die wat tijd heeft?
Veel groeten van juf Nele.

Geen opmerkingen: