vrijdag 2 april 2010

maartse boeken en aprilse grappen

Maandag deelde een trotse Yentl doopsuikertjes uit voor zijn zusje Estelle. Nogmaals proficiat!
In de namiddag trokken we, met de hulp van vriendelijke ouders en grootouders, richting Schiervelde voor enkele uren "alles met de bal".
We mochten er ballen in alle maten en soorten gooien en vangen met de vreemdste apparatuur...

Op school werkten we verder aan ons boekje en we kwamen tot schitterende resultaten. Deze meidengroep schreef een verhaal over koeien in de wei,
voorzien van prachtige illustraties.
Dit stoere team koos voor een verhaal met een gewelddadig begin maar een romantisch einde: Schanulleke en de Vlaamse leeuw.
Eveneens fantastisch mooi geïllustreerd.
"Aliens komen op aarde" was het spannende en grappige verhaal van dit groepje jongens.
De supertoffe tekeningen namen je meteen mee naar de toekomst!
Een vierde groepje schreef eveneens een SF-verhaal: de ontsnapping van Muffin 6.
Ondanks de grote tegenslag door het verlies van hun getypte tekst, slaagden ze er als groep in om onder druk (er was immers een deadline) een oplossing te improviseren met een mooi resultaat tot gevolg.
Op woensdag was juf Nele jarig. Daarom speelden we het spel "één tegen allen" Daarbij moesten de kinderen in een uur tijd een hele reeks opdrachten vervullen. Bijvoorbeeld een rijmend verjaardagslied maken...
en dit zingen voor de juf.
Of lekkers bij elkaar bedelen en er een heerlijk hapje voor juf Nele mee bereiden.
Of een mooie kroon knutselen...
Of 25 kinderen verzamelen om lang zal ze leven te zingen...
Of antwoorden op vragen zoeken in de atlas of op internet...
Of met de clics een mooie verjaardagstaart maken...
Of een gek dansje verzinnen en een hoed erbij vinden en...
dit opvoeren voor de juf...
Met elke opdracht werden letters verdiend die in een schema moetsen gepast worden om zo de plaats te vinden waar de tractatie verborgen was.
Gelukkig slaagden de kinderen er in om het lekkers te vinden.
Juf Nele genoot erg van deze verjaardag met een klas vol enthousiast samenwerkende leerlingen!
Ook op 1 april had juf Nele veel plezier want ze slaagde erin de klas te foppen met het verhaal dat onze geit ontsnapt was. Een vijftal leerlingen werd er op uit gestuurd met een stok en een borstel om de geit weer in het hok te drijven maar al snel kwamen ze tot de ontdekking dat Alberta braaf in haar wei stond en dat ze lelijk gefopt waren. Pogingen om juf terug te foppen mislukten, hoewel Linde dicht in de buurt van succes kwam. Volgend jaar een nieuwe kans...

Donderdagnamiddag hielden we het ernstig met een mooie viering waarin alle klassen een deel van het lijdensverhaal van Jezus uitbeeldden.

Vrijdag tenslotte werden de rapporten uitgedeeld. Voor wiskunde lagen de punten wat lager dan anders. Er kwam de voorbije maanden dan ook erg veel nieuwe leerstof aan bod.
We sloten de week en het trimùester af met het eerste deel van de film over Harry Potter en de steen der wijzen; het boek is nu immers uitverteld, en ook met de verjaardag van Elien.
Vrolijk paasfeest en een prettige vakantie gewenst van juf Nele.

Geen opmerkingen: