vrijdag 14 mei 2010

De fiets op!

Joepie, er was er weer eentje jarig! Dit keer mochten we Yentl proficiat wensen.
Diezelfde dag gingen we op babybezoek bij Yentls kleine zusje Estelle. De trotse grote broer zorgt heel goed voor zijn zusje, zo hoorden we van zijn mama.
Iedereen keek vertederd naar de schattige baby.


We werden hartelijk onthaald op een hapje en een drankje. Ondanks het gebabbel van 17 kinderen bleef Estelle rustig doorslapen.
Op school gingen we voor het eerst naar de vernieuwde computerklas. Onze pc-coördinator David heeft er vele uren werk in gestopt maar het resultaat mag er dan ook wezen. Deze keer leerden we over de verkeersborden: gebod, verbod of informatie...alles heeft zijn vaste vorm.
We oefenden ook onze vaardigheden op de fiets. Er was een parcours uitgezet met kegels dat van de fietsenstalling door het kleine straatje naar de parking bij het zwembad liep.
We hielden rechts van de kegels en moesten daarbij kort kunnen draaien.
In het kleine straatje oefenden we het schranken op een smalle plaats en moesten we ook toepassen wat we hadden geleerd over voorrang: wie langs de kant van de hindernis rijdt (dus in dezelfde richting als bijvoorbeeld een voetganger) moet voorrang verlenen aan de tegenligger en indien nodig achter de hindernis blijven wachten. Juf Nele speelde hierbij voor voetganger.

Het bleek dat we best nog veel te leren hebben. Voorzichtigheid zal zaterdag en zondag dus de boodschap zijn. Ook in de andere vakken hebben we nog veel te leren. We begonnen met de herhaling van wiskunde en oei, soms zat de leerstof erg ver. Gelukkig hebben we nog ruim de tijd om alles uitgebreid op te frissen. In de taallessen komen nog enkele nieuwe dingen aan bod maar ook daar beginnen we stilaan terug te blikken. Bij WO daarentegen halen we geen oude koeien uit de sloot maar duiken we onder in het thema "water". Daarbij komen nut van water, waterverspilling en watervervuiling, het leven in de beek en de sloot en de Vlaamse rivieren aan bod. Nog genoeg om ons een tijdje bezig te houden dus. In de muzische lessen tenslotte keren we even terug naar onze kindertijd want daar werken we iets uit met kleuterliedjes. We zullen onze talenten gebruiken om de kleuters te laten genieten en ondertussen zelf mee-genieten.
Groeten van juf Nele en hopelijk tot op de Ronde van Moorslede!

Geen opmerkingen: