vrijdag 21 mei 2010

naar de beek

Maandag waren veel kinderen nog wat moe... Ze hadden dan ook hun beste beentje voorgezet op de fietsmarathon. Heel wat van hen verdienden zelfs een medaille. EEn dikke proficiat voor deze sportieve prestatie. Dankzij al die inzet won onze school de fietsmarathon met de meeste deelnemers en het grootste gemiddelde aantal kilometers per persoon. Bovendien kregen we twee bekers: de eerste plaats voor de fietsende boot en de derde prijs voor de Harley Bunderson.
In de klas deden we een quiz rond kleuterliedjes en hierbij kwamen Simon, Aria en Ezra als winnaars uit de bus. DE liedjes brachten duidelijk veel leuke herinneringen naar boven.
Wie leert over de beek, moet naar de beek toe. Dus stapten we naar de Passendalebeek die naast de Aldi loopt. We herhaalden er de begrippen stroomafwaarts en stroomopwaarts, bedding, oevers, monding en bron.
Helaas was het water van de beek vuil, zwart en stinkend. Er kwamen dan ook heel wat afvoerpijpen in uit. Spijtig, want daardoor viel er in de beek weinig leven te bespeuren.
We zagen hoe de beek ondergronds ging maar vonden ze op verschillende plaatsen weer terug. We volgden ze niet helemaal tot aan de Heulebeek, de Mandel, de Leie, de Schelde en de Noordzee...
Langs de beek was er gelukkig wel veel leven met netels, boterbloemen, smeerwortel, kleefkruid, duizendblad en de eerste vlinders.

Het was een mooie afwisseling na de vele uurtjes herhalingsoefeningen in de klas. We maakten ook enkele grote toetsen en luisterden naar het pinksterverhaal. Verder schreven we een opstel over de leukste, spannendste, droevigste, gevaarlijkste, mooiste...dag van ons leven. Hierbij mocht wat fantasie de werkelijkheid wat opsmukken. Er kwamen veel boeiende verhalen uit de pennen! Verder een fijn lang pinksterweekend gewenst! Groeten van juf Nele.

Geen opmerkingen: