vrijdag 9 oktober 2009

Marc de bel

Maandag was het dierendag in onze klas. Elien bracht een pasgeboren visje uit haar vijver mee.
Het visje was zelfs nog wat doorzichtig, we konden zijn darmen zien.
Konijntje mijn kleintje, het troeteldier van Gilles, liet zich door iedereen aaien en zat de hele dag braaf op een dekentje zonder weg te lopen.
Ook konijn Lopertje, het dierenvriendje van Anton, liet zich graag knuffelen.
Indra bracht één van hun tamme duiven mee. Ze had een heel brede bek.
OP de speelplaats haalde Indra de duif uit het mandje en meteen vloog ze weg. Erg? Nee hoor, want een tamme duif vliegt steeds terug naar haar hok.
Donderdag gingen we nar een voorstelling in de Bunder. Het verhaal ging over de kleine Alexander, een boek van Marc de Bel.
HIj kwam in hoogsteigen persoon om kleine stukjes uit het boek voor te lezen maar speelde ook zelf mee in het toneel. En het was werkelijk een schitterende, grappige maar ook ontroerende voorstelling!
Alexander wordt gecommandeerd en betutteld door kindermeisje Rosien. Op school wordt hij gepest door de stoere jongens en telkens weer onterecht gestraft door meester Bookers.
Thuis wordt hij dan nog geplaagd met Franse bijles van meneer Gilette.
Gelukkig komt oom Trotter op de proppen. Van hem krijgt Alexander een krokodillenei en een flinke portie zelfvertrouwen. UIteindelijk wordt meester Bokkers opgegeten door de krokodil, krijgt Alexander een nieuwe, aardige juf en wint hij de gedichtjeswedstrijd. Eind goed, al goed!
Wat deden we verder nog? In de computerklas oefenden we het betalen en teruggeven. We rekenden uit het hoofd tot 10 000. We leerden in een zin het onderwerp zoeken. We bestudeerden Moorslede op kaart: de hoofdstraten, de wijken, de buurgemeenten... Bij goed weer gaan we maandag op tocht om Moorslede ook in het echt te ontdekken, misschien zie je ons wel voorbijkomen.
Veel groetjes van juf Nele

Geen opmerkingen: