vrijdag 20 november 2009

veel spelletjes

Maandag kwam juf Febe weer in onze klas. We mochten de tafels oefenen met allerlei spelletjes.
Eén groepje maakte tafelpuzzels.
Er was ook een tafeldomino. Eerst was er enige verwarring omdat sommige kinderen dachten dat ze de blokjes moesten rechtzetten en doen omvallen zoals op domino-day. Het ging echter om het bekende spel waarbij je passende blokjes aanlegt. Toch wel jammer, vonden sommigen.
Je kon ook een tafelmemory spelen waarbij tafel en oplossing een paar vormden.
Juf Febe vertelde ook het verhaal van de Chinese keizer. Nadien mochten we Chinese bomen knutselen met zijdepapier.
We leerden deze week ook een nieuwe inhoudsmaat: de milliliter. Dat was leuk omdat we allemaal met spuitjes mochten ervaren hoeveel 1,2,5,10... milliliter is en hoe we aan een centiliter komen. De ijzeren maat voor milliliter is een grote regendruppel en omdat we dit goed zouden onthouden, speelde juf Nele voor regenwolk en kreeg iedereen een milliliter-druppel op het hoofd.
Op donderdag gingen we een hele namiddag aan de slag om kaarsen te maken. Alvast bedankt aan de ouders om zoveel kaarsen, potjes, blikken... me te geven. De wiek met behulp van een wasknijper mooi in het midden plaatsen, was nog een lastig karwei.
Terwijl het kaarsvet smolt au bain marie, mochten we tekenen voor een wedstrijd waarmee je materiaal voor de speelplaats kunt winnen.
Daarna het warme kaarsvet in een klein potje gieten, vroeg heel wat concentratie.
En dan maar wachten tot alles hard geworden is.
Ook deze week hadden de kinderen die een leeskaart hebben weer twee spelletjes verdiend voor onze klas. Hier spelen we "moeder, hoe laat is het?".
En hier rennen we achter elkaar aan bij kringtikkertje.

En dat is heel leutig zoals je ziet bij Louis.
Verder leerden we in de wiskunderles over diagrammen en breuken. In de godsdienstles zochten we uit waar en waarom conflicten ontstaan en hoe we ze kunnen voorkomen of oplossen. In de W.O.-les leerden we nog veel bij over België en onze buurlanden. We hoorden ook dat een Vlaming president van Europa werd en we leerden één en ander over de taalgrens.
In de taalles oefenden we verder op werkwoorden en deden we rollenspelletjes met winkelbedienden en lastige klanten.
Veel spelletjes dus deze week, leren kan heel leuk zijn!
Groeten van juf Nele

2 opmerkingen:

indravandesioen zei

hallo
mooie blog,
laat de blogvraag maar komen!
indra sioen

Gilles V. zei

Dit is de blogvraag van deze week:
Wie reageerde als eerste ?