vrijdag 7 mei 2010

leuke doe-hoekjes

Maandag tot woensdag kregen we verder les van juf Febe. Ritmisch bewegen op muziek kunnen wij als de beste, we deden allerlei bewegingen met armen, vingers, ellebogen, knieƫn...
Woensdag vertoefden we in allerlei hoeken rond kleuren. We mochten de hoofdkleuren mengen om paars, oranje en geel te maken.
We kleurden zout met behulp van krijt.

We beluisterden liedjes over kleuren.
We bekeken een filmpje over kleurenblindheid.
We kregen van juf Febe een tof aandenken en op onze beurt gaven we haar een groot applaus voor de boeiende lessen.
Juf Nele bracht ons dan de getallen tot 100 000 bij, dit is de laatste nieuwe wiskunde-leerstof van het 4e leerjaar. Maar wees gerust, we hebben nog massa's herhalingswerk voor de boeg want sommige dingen zitten alweer heel ver. In de taallessen bereidden we ons voor op een toets en pakten het laatste woordpakket aan. In de wero-lessen houden we ons, in afwachting van de fietsmarathon, bezig met de verkeersregels. Iedereen stak op het zebrapad de gevaarlijke Stationstraat over, natuurlijk na uitgebreide instructies en onder het waakzaam oog van juf. Nadien bespraken we kleine foutjes en mogelijke gevaren bij het oversteken op andere plaatsen.

Als prettige afsluiter vierden we vrijdag de verjaardag van Michiel. Proficiat Michiel!
We namen ook vol trots ons geschenkje voor moederdag mee naar huis. We hebben er heel wat tijd aan besteed en hopen dat al die lieve mama's er superblij mee zijn en een heel mooi moederdagfeest krijgen!
Groeten van juf Nele

Geen opmerkingen: